0

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović

Posted by N.Sajko on November 15, 2016 in Vijesti

piše: Karlo Vincek, 1. e

U srijedu 2.studenog 2016.godine posjetili smo gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović u Varaždinu. Povod obilasku knjižnice bio je Mjesec hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.
U knjižnici smo slušali o poslovima koje rade knjižničari da bi nam olakšali pronalazak (i preporučili nam) knjige koje želimo.
No,knjižničar ne radi samo te poslove,on mora i upisivati članove,naručiti i obraditi građu (zaštita, povećanje broja…),kataloški ih opisati i popravljati ih. .Naučili smo da postoje više vrsta knjižnica:narodne,školske i visokoškolske,specijalizirane (za bolnicu, neku struku…). Također smo naučili da postoji posudbeni i zaštićeni fond. Imamo i 6 zbiraka:zbirku periodike,referentnu zbirku,zavičajnu zbirku,ilirsku zbirku,bibliotekarsku zbirku i spomen-zbirku.
Bili smo i u dječjem odjelu te odjelu za mlade i multimediju gdje smo proučili knjige napisane na nekom stranom jeziku,filmove i stripove.
Preporučio bih svakome posjet knjižnici ne samo zbog lektire, nego da malo nauči kako je briga i znanje o knjigama težak posao.

Share

Leave a Reply

Copyright © 2006-2017 B i l o All rights reserved.
Fatal error: Call to undefined function wp_get_theme() in /home/medskvz/public_html/novine/wp-content/themes/desk-mess-mirrored/functions.php on line 306