Novinarska družina

23. 5. 2011.

NOVE FOTOGRAFIJE REDAKCIJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na fotografiji su slijeva nadesno: (stoje) Nataša Sajko, Ivana Krašovec, Helena Senko. Petra Špoljarić, Valentina Vidaček, (čuče) Kristina Gluhak, Snježana Koren (recitatorica), Nikolina Ciglar (sve iz 3.d)

 

25. 2. 2010.

Rad Petre Špoljarić “Svaki je čovjek jednako bitan” predložen je za državnu smotru LiDraNo 2010. Riječ je o razgovoru koji je Petra vodila s  maturanticom Dijanom Balog.

1. 6. 2009.

Tiskan treći broj Bila.

7. travnja 2009.

Nova fotografija redakcije

novinarke4.BMP

Slijeva nadesno: Nataša Sajko,prof., Petra Špoljarić i Helena Senko, 1. d, Ana Jakovina, 3. b, Santina Srnec, 3.a, Mirjana Kos i Tea Mošmondor, 3. c

Od 2008./2009. u našoj redakciji više nisu Nina Kovač, Jelena Piskač, Ljiljana Kos, Kristina Trstenjak, Monika Mihalec koje su uspješno završile svoje školovanje, no pridružile su nam se nove snage: Tea Mošmondor, Mirjana Kos, Katarina Horvat, pa sad redakciju čine: Santina Srnec, 3. a, Mirjana Kos i Tea Mošmondor 3. c, Katarina Horvat 2. d, Helena Senko, Petra Špoljarić 1. d, a stalna je suradnica: Ana Jakovina kao strip-crtačica, 3. b. Kao povremeni suradnici javljaju se i drugi učenici i nastavnici iz škole.

7. prosinca 2008.

Prvi student novinarstva iz naše novinarske družine!

S radošću vam prenosim vijest – učenik Ivan Tomašković, Toša, član naše redakcije i bivši učenik 4. d razreda, farmaceuta, upisao je NOVINARSTVO na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Ivana svi stariji učenici poznaju kao vrsnog nogometaša, ali i voditelja programa na svečanosti otvorenja naše nove škole. Možda je Ivan upravo tada došao na ideju da se bavi novinarstvom. Očekujemo intervju.

2007.

Od školske godine, 2006./2007. u Medicinskoj školi Varaždin djeluje novinarska družina koja je dobila ime “Zdrava škrabala”.

Iz imena družine može se zaključiti da mladi novinari žele otvoreno, svježe i zdravo progovoriti, pisati, škrabati o svim temama vezanim uz život svoje škole. Neće tu riječi biti samo o školskom uspjehu i neuspjehu, već i o ljubavi i sreći, prepisivanjima i šalabahterima, velikim i malim blagdanima…. Razgovarat će i s učenicima i učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima. Pitat će vas za mišljenje i savjete. Možda i malo kritizirati.

Unatoč prostornim i vremenskim ograničenjima, novinarska družina i ove godine nastoji svoje redakcijske sastanke održavati srijedom od 12,40 do 13,30 te četvrtkom od 13,30 do 14,15, no najčešće se teme i ideje za nove uradke dogovaraju na školskim hodnicima koji su i inače žila kucavica svake škole.

2008.

Nova školska godina 2007./2008. dovela je u našu redakciju i ove članove pa nas sad sveukupno ima desetak. Na slici su s lijeva na desno: Josip Krnjak, Maja Težak, Nina Kovač, Jelena Piskač, Santina Srnec, Ljiljana Kos, Kristina Trstenjak, Monika Mihalec, Nataša Sajko. A neki se nisu stigli slikati.

novinarska-grupa.jpg

Share

Leave a Reply